Pinterest postoji još od 2010. godine, no još uvijek je vrlo slabo korišten oglasni kanal za mnoge brendove. Dok je industrija vjenčanja i prehrane prirodno napredovala na Pinterestu, možda ćete se iznenaditi činjenicom da vaš brend, iako nije povezan sa ovim dvjema industrijama, može biti jako uspješan ukoliko budete koristili Pinterest oglase…

Korisnici Pinteresta su u potrazi za idejama, nadahnućem i neizravno vašim relevantno ciljanim proizvodima i uslugama koje mogu poboljšati život. Proširite svoje poslovne napore na Pinterest i otkrijte mogućnosti oglašavanja koje mogu rezultirati pozitivnim povratom.

Početak rada

Za početak, izradite poslovni račun ili pretvorite postojeći osobni profil u poslovni račun. Prilikom postavljanja poslovnog računa, Pinterest automatski kreira oglasni račun za vas. Imat ćete mogućnost izrađivanja dodatnih računa za oglasa. Da biste izradili dodatne Pinterest račune, morat ćete aktivirati nove poslovne profile s različitim pojedinostima naplate za svaki od njih

Implementacija Pinterest tag-a

Slično drugim oglasnim kanalima, Pinterest ima svoju oznaku, što je dio koda koji se primjenjuje na vašu web stranicu. Pomoću oznake moći ćete bolje mjeriti učinkovitost svojih kampanja, razumjeti putove korisnika od angažmana do konverzija, definirati publiku za ponovni marketing i pratiti niz statistika kao što su posjete stranici, kategorije, pretraživanja, dodatke za košaricu, video prikazi i prijave.

Da biste instalirali oznaku, postavite osnovni kôd na sve stranice na svojoj web-lokaciji, a zatim dodajte oznake događaja na bilo koju stranicu na kojoj želite pratiti konverzije. Za daljnje pojedinosti o implementaciji tag-ova, Pinterestov centar za razvojni program sadrži vodiče koji vam mogu biti korisni.

Ciljevi

Pinterest nudi dvije vrste ciljeva kampanje: svijest i razmatranje. Kampanje za osvješćivanje dobar su način predstavljanja vašeg brenda jer su usmjerene na privlačenje novih potencijalnih kupaca. Kampanje za razmatranje učinkovita su sredstva za postizanje  publike kako bi ih potaknuli da posjete web stranicu ili aplikaciju i kupuju proizvod ili uslugu ili preuzmu aplikaciju ako to već nisu. Trenutačno postoje četiri formata oglasa dostupnih na poslovnim računima.

Promotivni pinovi

Promotivni pinovi su standardni oglasi. Mogu podržati razne marketinške ciljeve, poput povećanja svijesti, angažmana i prometa web stranica. Jedna od mnogih prednosti poslovnog računa jest da možete stvoriti privatne zajednice koje nisu javno vidljive korisnicima Pinteresta, a pomoću kojih možete sastaviti pinove koje kasnije implementirate u sklopu kampanje. (Ako ne možete pronaći Pin koji želite promovirati, svakako provjerite je li u tajnoj zajednici, jer se Pinovi mogu promovirati samo iz javnih ili zaštićenih zajednica.)

Nakon što kliknete na pin prikazan na vrhu, prikazuje se zaslon za pregled koji se nalazi ispod slike. To je kreativan način za generiranje potencijalnih klijenata pomoću Pinterest oglasa, koji se kasnije može iskoristiti u kampanjama za evaluaciju e-pošte, kampanje za ponovni marketing Pinterest ili druge kanale oglašavanja.

Promovirani video pinovi

Jedan od izazova s ​​kojima se suočavaju oglašivači jeste kako se istaknuti u moru pinova. Jedan je od pristupa upotreba automatskih reprodukcijskih videozapisa na Pinterestu za  zadivljujuće i poticajno iskustvo za vaše potencijalne kupce.

Videooglasi imaju tendenciju da imaju veći CTR i stope pretvorbe jer omogućuju korisnicima da bolje vizualiziraju vaše proizvode ili usluge, čime se povećava volumen konverzije i snižavaju troškovi. Video pinovi trenutačno su dostupni samo u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Irskoj, Kanadi i Australiji.