Vaš moto je : “nije bogat onaj koji mnogo ima, nego onaj koji malo želi”. Ova se izreka može uspešno primeniti na ljude rođene pod zaštitom Čempresa.

Želite da se sami probijate kroz život, oslanjajući se samo na svoje snage. U tome ste, najčešće uspešni, i obično imate sreće.Iako ste srdačni i ljubazni umete da budete vrlo strogi, a ponekad i surovi.

Ne volite da vam se suprotstavljaju. Skloni ste da smatrate da ste samo vi u pravu.Verni ste i nikada nećete izneveriti prijatelja, a to isto očekujete i od drugih. Pitanje časti za vas nije šala, jer je čast najvažniji deo svih stvari u vašem životu. Nikada nećete ostaviti druga u nevolji i ne volite ni da čujete kritiku na račun svojih prijatelja.

Da su dvoboji još uvek dozvoljeni, vi biste bili u stanju da tako branite čast nekog koga volite.Veoma vam je važna ljubav i seks. Vrlo ste potentni i odlični ljubavnici. Da biste mogli sasvim da volite morate da budete obožavani ali i da obožavate izabranika svog srca. To nije pravo idealizovanje, jer vi vidite druge onakve kakvi zaista i jesu. Obožavate ljubavne igre i najviše volite da na kraju vi budete savladani.Obično ste vitki i gipki, kao i ovo drvo. Ipak u kasnijim godinama ste skloni i gojaznosti.

BADEM: 14.-23. avgust i 09.-18. februar Badem je drvo optimizma.Za vas je karakteristično da se vrlo brzo i lako prilagođavate gotovo svim situacijama. Poslovično ste snažni i zdravi i puni optimističkog samopouzdanja.Često vam se događa da ulazite u romantične ljubavne avanture i potrebno vem je mnogo sreće i veštine da se iz njih izvučete bez težih posledica.

Kada volite veoma ste osećajni, sentimentalni i nežni.Volite osvajanje. Potrebna vam je ljubav da biste preživeli. Uživate i u druženju. Uspešni ste u društvu, velikodušni i umete da budete zaista darežljivi.Veoma cenite umetnost, a najviše muziku i igru. Volite ljude i dobar provod…

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani…