U posljednjih nekoliko godina vidjeli smo eksploziju tehnoloških rješenja u svakom području poslovanja, od pohrane u oblaku i suradnje do marketinga…

Kao rezultat toga, način na koji sami radimo preoblikovan je. Prema BLS-u, prosječni radnik danas je gotovo dvostruko produktivniji od zaposlenika u 1987. Gotovo sve može biti ostvareno na ekranu, bilo desktopu, laptopu, tabletu ili pametnom telefonu. Tehnologija mijenja prirodu rada i vrste rada na koje se fokusiramo brže nego ikad prije.

Evo nekih od najvećih načina na koje tehnologija će promijeniti način na koji radimo do 2020 .:

1. Tradicionalni “poslovi” mogu potpuno nestati
Danas mladi ljudi mijenjaju posao svake dvije godine ili manje, a procjenjuje se da će 65% djece koja ulaze u osnovnu školu raditi u ulogama koje trenutačno ne postoje.

Ovaj nevidjeni val odabira radnih mjesta, gubitak radnih mjesta i stvaranje novih radnih mjesta posljedica je udruživanja dvaju glavnih čimbenika: neprekidnog napada tehnoloških inovacija i povećanja automatizacije ponavljajućih zadataka utemeljenih na pravilima.

2. Svi ćemo biti kreativniji
Ali još uvijek postoji nada za ljude. Apsorbirajući rutinske aspekte našeg trenutnog posla, strojevi nas oslobađaju za više kreativnih aktivnosti. Mnogi futuristi predviđaju da, iako će strojevi automatizirati većinu administrativnih i tvorničkih poslova, naši preostali poslovi bit će vrlo kreativni, strateški i utjecajni.

Već smo se suočili s tim pomakom prema neusporedivoj kreativnosti. Na primjer, teške tradicionalne umjetnosti za koje trebaju desetljeća za svladavanje, poput umjetnosti i dizajna, sada se pretvaraju u aplikacije. Sami kreativni procesi se šalju s DIY opcijama kao što su Wix za web stranice i Canva za dizajne. Ako želite saznati kako izraditi vlastitu aplikaciju ili popraviti automobil, lako možete pronaći videozapis na YouTube-u.

3. Radit ćemo gdje god želimo
Godine 2017., gotovo 43% Amerikanaca izvješćuje o daljinskom radu do određenog stupnja. Iznenađujuće, 44% donositelja odluka  vjeruje da su daljinski rad, suradnja i telekonferencija glavni pokretač promjena za budućnost rada.

Razmislite o tome: Upwork ima 10 milijuna slobodnih prevoditelja iz 180 zemalja u svojoj bazi podataka. Natječu se za 3 milijuna zadataka godišnje. I to je samo jedna platforma – tu je i Guru, Elance, Freelancer.  McKinsey procjenjuje da će do 2025. godine 540 milijuna radnika iskoristiti jednu od tih platformi kako bi pronašli posao.

Rezultat svega ovoga daljinskog rada je da je sama struktura organizacija pod napadom. Tamo gdje su hijerarhijske organizacije nekoć bile norma, danas 92% CHRO i izvršnih direktora smatra da treba promijeniti. Mnogi aktivno spajaju svoje organizacije i uklanjaju dodatne slojeve upravljanja. Cilj je da posao postaje dinamičniji i da u potpunosti iskoriste prednost i udaljene radne okoline i fleksibilne ugovorne radnike.

4. Surađivat ćemo međutim i gdjegod želimo
S uvijek poboljšanim rješenjima za chat i konferencije, kao što su Slack i Zoom, samo jedan klik, lakše je nego ikad prije pingati suradnika i okupiti se za nekoliko sekundi za smislene rasprave. Raspon zadataka koji se mogu provesti putem suradnje s oblakom također se povećava.

Google disk nam daje izmjene, komentare i prijedloge u stvarnom vremenu. Po prvi put, cijele momčadi mogu raditi na dokumentima, proračunskim tablicama i prezentacijama na daljinu. Danas su inicijatori poput MURAL-a, čiji pristupi digitalnim radnim prostorima postavljaju put naprijed prema inovativnoj tehnologiji suradnje, omogućuju vodećim tvrtkama kao što su IBM i Intuit da surađuju i inoviraju interno identificiranjem problema, prioritetima i idejnim rješenjima primjenom novih metoda i alata.

Pomičemo se brzinom svjetlosti
Budućnost rada nikad nije bila neizvjesnija i uzbudljiva nego što je upravo sada. Dakle, ako želite ostati privlačni za poslodavce – obaviti svoje istraživanje. Saznajte kako tehnologija, automatizacija i tržišne sile utječu na vašu industriju.