Internet je rođen 1990. godine u Sjedinjenim Državama, a Silicijska ga je dolina odmah prihvatila…

No, od tada, proširio se diljem svijeta brže nego što je to itko mogao zamisliti. Internet je izumljen u Americi, ali svijet ga je vrlo brzo prihvatio i usvojio. Diljem svijeta sada postoje čvorišta i središta svjetske tehnologije. Tu je Silicijska dolina; Azija, Izrael i Indija – sve su to gradovi koji su postali središte tehnologije, a to je samo nekoliko primjera.

Istočna Europa brzo je postala i centar za inovacije zahvaljujući sve većem broju poduzetničkih tehnoloških talenata. Posljednjih godina regija je postigla niz uspjeha, od Estonija Skype-a i Transferwise-a do ukrajinskog pokreta za prepoznavanje lica Startup koji je Snapchat kupio za 150 milijuna dolara, što je najveći posao iz područja tehnologije u povijesti Ukrajine.

Digitalne inovacije svakodnevno stvaraju mogućnosti sve brže i brže. I tvrtke u svakoj industriji moraju iskoristiti tehnološke napore kako bi ne samo ostale konkurentne, nego i preživjele. Pogledajmo neke od uspješnih strategija koje velike tvrtke koriste.

 

Napravite sustave koji potiču digitalni razvoj!

U današnjem poslovnom svijetu digitalni marketing dotiče sve industrije, od maloprodajne industrije do obrazovnog sektora. Škole i fakulteti nisu prva poduzeća koja dolaze u obzir pri razmišljanju o digitalnom marketingu, no zanimljivo je pogledati poslovnu stranu obrazovnog sektora kako biste vidjeli kako je digitalni marketing utjecao na sve vrste tvrtki.

Akademija baltičkih talenata nudi niz programa i upisuje značajan broj studenata kako bi pripremio radnu snagu za vanjske poslove. Cilj akademija je podučavanje digitalnog marketinga. Akademija je implementirala napredne taktike digitalnog marketinga kako bi povećala studentsku populaciju.

Svaki sustav koji su usvojili potiče rast pohađanje ove akademije. Učenici mogu uputiti svoje prijatelje, razredi se mogu podijeliti na mreži, a nastavnom programu može se pristupiti putem oblaka. Cijela se kultura temelji na suradnji i sustavima koji unapređuju rast.

Profesor Nerijus Pacesa, koji je predsjednik odbora akademije, objasnio je: “Mi smo dugoročno usmjerena institucija. Svi naši programi su za rad, stvaranje i skaliranje digitalno. Naš cilj je ne samo pružiti izuzetne stručnjake, što je važno, već i osigurati najbolje zapravo dijele svoja znanja s drugima kroz naše programe. ”

Kako bi se potaknuo rast, kultura tvrtke zapravo mora promicati rast u samoj srži. Digitalna transformacija je vozilo, strategija je gorivo. Budući da je tehnologija tako integrirana u današnjem poslovnom krajoliku, gotovo je svaka tvrtka u određenoj mjeri digitalna tvrtka. Moraju se razmotriti stari sustavi i procesi, a nove tehnologije moraju biti uspostavljene kako bi tvrtke ostale konkurentne unutar svoje industrije.

Tvrtke se suočavaju s mnogim izazovima dok se kreću na putu kroz ovu digitalnu transformaciju. Te prepreke mogu biti u rasponu od ograničenih proračuna za novu tehnologiju do nedostatka stručnosti ili znanja potrebnog za uvođenje novih digitalnih inicijativa. No, jedan je izazov koji je ključan za prevladavanje stvaranja učinkovite digitalne strategije.

Strategija je ono što tvrtkama daje potrebne okvire kako bi učinkovito iskoristili digitalne alate koji im stoje na raspolaganju. I bez nje, napori i sredstva mogu biti protraćeni.

Kao primjer, tvrtka s tisućama ili čak milijunima sljedbenika na društvenim mrežama koja se ne bavi učinkovito njima i njihovim upitima, savršen je primjer skakanja na digitalnu transformacijsku traku, ali ne postoji strategija koja bi mogla kapitalizirati prilika.

Trgovina na malo u prodaji e-trgovine diljem svijeta rasla je sa 1,3 bilijuna dolara u 2014. na 2,3 trilijuna u 2017. godini. Mogućnosti u ovoj industriji obiluju i tvrtke koje imaju učinkovitu digitalnu strategiju znatno kapitaliziraju.

Tvrtka koja je poznata po tome što ima čvrstu strategiju je Zappos. Poznat po kultiviranju svojih odnosa s klijentima i korištenjem svih digitalnih kanala, Zappos se postavio kao vodeći u maloprodajnoj industriji e-trgovine. Tvrtka ne koristi  društvene medije samo kako bi se angažirala s klijentima na vrlo autentičan način, nego i potiče zaposlenike da podijele svoja iskustva. Kao rezultat toga, njihovi klijenti stvaraju istinsku vezu s robnom markom.

Tehnologija utječe na svaku industriju i način poslovanja. Tvrtke moraju odgovoriti na digitalni izazov iskorištavanjem digitalnih alata, biti inovativne u svojim strategijama i stvoriti nove vrijednosti za kupce.